Je host Annet neemt je tijdens de workshop mee in een trip door Italië waarbij je allemaal nieuwe weetjes opsteekt over het land en z’n keuken. Voel, eet en beleef het ambachtelijke en pure van Italië.
- Zaterdag 4 mei: 11u00 - 14u00 / €85
de Italiaanse ‘Ecofriendly Con Gusto’ keuken
Het thema duurzaamheid kan op verschillende manieren worden ingezet en natuurlijk ook in relatie tot wat we eten. Italianen weten namelijk hoe ze pareltjes toveren uit restjes. ‘Non si butta via niente’ oftewel ‘wij gooien niks weg!’ Dit is een heel belangrijk gegeven van de circulaire economie. Het principe is heel nauw verweven met de authentieke Italiaanse keuken en ontstond er uit armoede, maar bracht tegelijk iconische gerechten voort. Met de restjes brood, pasta, vis, vlees, slachtafval en in het wild geplukte kruiden en groenten worden er nog steeds lekkernijen gemaakt. Laten we dit nobele Italiaanse ‘no food waste’ principe uitproberen tijdens de kookworkshop.
Menu
- Panzanella of een salade met knapperige groenten en geweekt oud brood uit Toscana
- Crostino nero of een bruschetta met een warme vleestopping met ook kippenlever uit Toscane
- Palotte cacio e ova – balletjes van pecorino kaas, oud brood en ei in een tomatensausje, uit Abruzzo
- Malfatti del salvatico – een soort gnocchi van oud brood en netels uit Lombardije
- Polpette della nonna – gehakballetjes gemaakt van de restjes vlees in de frigo uit Lombardije
- Fave e cicoria of witte bonencrème en gestoofde wilde cichorei uit Puglia
- Baci di Romeo e Giulia – zoete zoenen van Romeo en Giulia uit Veneto
WAT MAAKT DEZE WORKSHOP UNPLUGGED?
Deze workshop is als een ontdekkingsreis, waar jullie niet alleen volgen, maar ook actief betrokken worden. Vergeet de klassieke ‘kookworkshop’: hier staan jullie centraal en zullen jullie uitgedaagd worden om te experimenteren en samen te werken.
- 10:45 We verwelkomen jullie op de Groenhoeve
- 11:00 Annet neemt je mee in een trip door Italië
- 14:00 Afsluit
Locatie
In het midden van de natuur op de Groenhoeve:
Cauwenberglei 46, 2243 Pulle (Zandhoven)
Bij mooi weer eten we buiten op het prachtige domein, beschermd van zon of regen. Een mooi gedecoreerde en rijk gevulde, lange tafel prijkt in de feeërieke tuin. Hoe smaakt wat jij en je medecursisten maakten? Het is een beleving die alle zintuigen zal aanspreken en waarbij plezier en gezelligheid troef zijn.
Wie is Annet?
- Zaterdag 4 mei: 11u00 - 14u00 / €85