Annet Daems: de Italiaanse ‘Ecofriendly Con Gusto’ keuken

Je host Annet neemt je tijdens de workshop mee in een trip door Italië waarbij je allemaal nieuwe weetjes opsteekt over het land en z’n keuken. Voel, eet en beleef het ambachtelijke en pure van Italië.

de Italiaanse ‘Ecofriendly Con Gusto’ keuken

Het thema duurzaamheid kan op verschillende manieren worden ingezet en natuurlijk ook in relatie tot wat we eten. Italianen weten namelijk hoe ze pareltjes toveren uit restjes. ‘Non si butta via niente’ oftewel ‘wij gooien niks weg!’ Dit is een heel belangrijk gegeven van de circulaire economie. Het principe is heel nauw verweven met de authentieke Italiaanse keuken en ontstond er uit armoede, maar bracht tegelijk iconische gerechten voort. Met de restjes brood, pasta, vis, vlees, slachtafval en in het wild geplukte kruiden en groenten worden er nog steeds lekkernijen gemaakt. Laten we dit nobele Italiaanse ‘no food waste’ principe uitproberen tijdens de kookworkshop.

Menu

WAT MAAKT DEZE WORKSHOP UNPLUGGED?
Deze workshop is als een ontdekkingsreis, waar jullie niet alleen volgen, maar ook actief betrokken worden. Vergeet de klassieke ‘kookworkshop’: hier staan jullie centraal en zullen jullie uitgedaagd worden om te experimenteren en samen te werken.

Locatie

Bij mooi weer eten we buiten op het prachtige domein, beschermd van zon of regen. Een mooi gedecoreerde en rijk gevulde, lange tafel prijkt in de feeërieke tuin. Hoe smaakt wat jij en je medecursisten maakten? Het is een beleving die alle zintuigen zal aanspreken en waarbij plezier en gezelligheid troef zijn.

Wie is Annet?

Mijn naam is Annet. Levensgenieter, moeder, dol op Italië en als foodliefhebber gepassioneerd door koken, eten en drinken. Ik hou van de authentieke en pure keuken, want minder is meer. Ik geniet met volle teugen van alles wat ik doe en dat uit zich in de gewone, kleine dingen.