Je host Annet neemt je tijdens de workshop mee in een trip door Italië waarbij je allemaal nieuwe weetjes opsteekt over het land en z’n keuken. Voel, eet en beleef het ambachtelijke en pure van Italië.
- Vrijdag 24 mei: 18u30 - 21u30 / €85
De Noord Italiaanse Keuken
De zeer rijke Noord-Italiaanse keuken is een mekka voor fijnproevers. Het gebied koestert een groot arsenaal aan kwaliteitsproducten maar z’n inwoners weten ook hoe je met weinig voedsel eveneens iets lekkers tovert. Originele experimenten en improvisaties kleuren er de keuken. In deze workshop nemen we de proef op de som en maken we enkele unieke creaties op basis van mooie en kwaliteitsvolle ingrediënten.
Menu
- Bagna cauda of de groentedips in een warm sausje uit Piemonte
- Piadina of platbrood uit Emilia Romagna
- Pesto Genovese gemaakt in de vijzel
- Tortina di zucca of pompoentaartjes met een crème van Parmezaanse kaas uit Emilia Romagna
- Cjarsons of een soort ravioli uit Friuli-Venezia Giulia, gevuld met aardappelen en verse kruiden, afgewerkt met boter, kaneel en gezouten ricotta
- Tiramisu met pindanoten en een karamel crunch
WAT MAAKT DEZE WORKSHOP UNPLUGGED?
Deze workshop is als een ontdekkingsreis, waar jullie niet alleen volgen, maar ook actief betrokken worden. Vergeet de klassieke ‘kookworkshop’: hier staan jullie centraal en zullen jullie uitgedaagd worden om te experimenteren en samen te werken.
- 18:15 We verwelkomen jullie op de Groenhoeve
- 18:30 Annet neemt je mee in een trip door Italië
- 21:30 Afsluit
Locatie
In het midden van de natuur op de Groenhoeve:
Cauwenberglei 46, 2243 Pulle (Zandhoven)
Bij mooi weer eten we buiten op het prachtige domein, beschermd van zon of regen. Een mooi gedecoreerde en rijk gevulde, lange tafel prijkt in de feeërieke tuin. Hoe smaakt wat jij en je medecursisten maakten? Het is een beleving die alle zintuigen zal aanspreken en waarbij plezier en gezelligheid troef zijn.
Wie is Annet?
- Vrijdag 24 mei: 18u30 - 21u30 / €85