Je host Annet neemt je tijdens de workshop mee in een trip door Italië waarbij je allemaal nieuwe weetjes opsteekt over het land en z’n keuken. Voel, eet en beleef het ambachtelijke en pure van Italië.
- Zondag 16 juni: 11u00 - 14u00 / €85
De Zuid Italiaanse Keuken
De typisch Zuid-Italiaanse mediterrane keuken bestaat uit heel veel zonovergoten groenten, pasta, vleesgerechten en vis. Deze keuken is eenvoudig, puur en ook bijzonder lekker. Ze is de vrucht van duizenden jaren culturele kruisbestuiving. De vele restaurants, bars en kiosken in het Zuiden pakken uit met een waaier van hartige en zoete specialiteiten. In de workshop Zuid-Italië maken we hieruit enkele toppers.
Menu
- Bruschetta rossa uit Basilicata
- Pesto trapanese
- Orecchiette of een zelfgemaakte pasta in de vorm van oortjes uit Puglia
- Polpette di melanzane uit Calabrië
- Pastasaus met ‘ndjuja uit Calabrië
- Involtini di Sarde
- Seadas, een raviolo gevuld met pecorino kaas en honing
WAT MAAKT DEZE WORKSHOP UNPLUGGED?
Deze workshop is als een ontdekkingsreis, waar jullie niet alleen volgen, maar ook actief betrokken worden. Vergeet de klassieke ‘kookworkshop’: hier staan jullie centraal en zullen jullie uitgedaagd worden om te experimenteren en samen te werken.
- 10:45 We verwelkomen jullie op de Groenhoeve
- 11:00 Annet neemt je mee in een trip door Italië
- 14:00 Afsluit
Locatie
In het midden van de natuur op de Groenhoeve:
Cauwenberglei 46, 2243 Pulle (Zandhoven)
Bij mooi weer eten we buiten op het prachtige domein, beschermd van zon of regen. Een mooi gedecoreerde en rijk gevulde, lange tafel prijkt in de feeërieke tuin. Hoe smaakt wat jij en je medecursisten maakten? Het is een beleving die alle zintuigen zal aanspreken en waarbij plezier en gezelligheid troef zijn.
Wie is Annet?
- Zondag 16 juni: 11u00 - 14u00 / €85